Otevřeli jsme novou pobočku v Břeclavi

Ředitelka VIM s náměstkem JMK

 

Dne 20. října proběhlo za účasti krajského náměstka hejtmana, ředitelů škol a vedení města slavnostní otevření nové pobočky VIM - Vzdělávacího institutu pro Moravu v Břeclavi. Krajská organizace tak nyní poskytuje vzdělávání a služby školám ve všech okresních městech.

 

“Záměrem kraje je poskytovat školám co možná největší rozsah vzdělávání a služeb, které jim pomohou ve zvyšování jejich kvality. Skrze VIM se nám daří mimo jiné doplňovat vzdělání učitelů, ale i připravovat je na nové výzvy dnešní doby. Vítám pozitivní zpětnou vazbu vedení města konkrétně zde v Břeclavi, které má zájem spolupracovat. Celá řada aktivit je přenositelná i pro základní školy a my půjdeme společným projektům naproti,” řekl při slavnostním zahájení Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a strategii chytrého regionu.

 

Pobočka Břeclav

 

Břeclavskou pobočku VIM nově najdou zájemci na adrese Sovadinova 45, Břeclav. Nahradila v prostorách dosavadní soukromé dětské centrum, které ukončilo činnost. Nachází se na protější straně SVČ Duhovka, jenž je také zřizované krajem. Budova poskytuje zázemí pro administrativní pracovníky a výukovou místnost pro 30 osob. Zároveň je zde velký venkovní prostor, takže vzdělávací akce je možné pořádat i tam. Nákup nemovitosti z větší části pokrývá prodej nemovitosti ve Velkých Pavlovicích, ve kterých sídlil úsek VIM pro poskytování účetních služeb.

 

“Díky naší přítomnosti ve městě můžeme školám, školským zařízením, ale i dalším osobám a institucím pohybujícím se v oblasti školství poskytnout větší komfort a co nejširší dostupnost naší nabídky v oblasti vzdělávání. Zároveň nedošlo k omezení našich služeb, protože administrativní zázemí máme i v nové pobočce,” vysvětlila Leona Sapíková - ředitelka VIM.

 

Krajská organizace se zaměřuje na vzdělávání pedagogů, mentoring ředitelů, ale i na poskytování služeb školám jako jsou účetnictví, pomoc s výpočetní technikou či mzdovou administrativu. Jedná se o jednu z největších vzdělávacích organizací tohoto typu v České republice. Hlavní sídlo organizace je v Brně. Stálé pobočky má pak v Břeclavi, Znojmě, Hodoníně a Blansku. Výuková pracoviště jsou ve Vyškově a od října letošního roku také v Boskovicích, kde se VIM dohodl na využití prostor tamního gymnázia.

 

Pobočka Břeclav

Další články