Letošní Veletrhy vzdělávání navštívilo tisíce žáků

Veletrh BV 2022

 

Prostor, kde především žáci devátých tříd hledají své střední školy a volí směr budoucích profesí. Letos se jich zúčastnil rekordní počet.

 

Teprve včera (20. října 2022) skončily dvoudenní veletrhy vzdělávání v Břeclavi. Celkem se jich zúčastnilo 1037 žáků a 251 rodičů, které mohlo oslovit 47 vystavujících škol. Hodonínské veletrhy přilákalo 1626 žáků a 367 rodičů a prezentováno bylo 54 škol. V obou městech je akce každoroční záležitostí. Nově se však veletrhy konaly také v Blansku, kde 11 tamních škol přitáhlo pozornost 526 žáků a 92 rodičů.

 

Veletrh Blansko 2022

 

„Veletrhy vzdělávání jsou jedinečnou příležitostí, kde mohou žáci i rodiče získat informace o daných školách na jednom místě. Vnímáme, že jejich důležitá role je především v okresních městech, což potvrzuje i zvyšující se návštěvnost. Ze strany kraje budeme akce tohoto typu podporovat i v příštích letech,” uvedl Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

 

Pořádání veletrhů je svěřeno krajské organizaci VIM - Vzdělávacímu institutu pro Moravu, který se jinak zabývá především vzděláváním pedagogických pracovníků a poskytuje služby školám. „Máme radost, že se každým rokem zvyšuje počet návštěvníků a získáváme zpětnou vazbu od škol, že noví studenti jejich škol učinili výběr právě na základě osobních rozhovorů na okresních veletrzích. Ve shodě se zřizovatelem pak pokračujeme v jednáních, aby i další veletrhy byly obsahově sjednocené a žáci dostávali stejně kvalitní služby napříč Jihomoravským krajem,” dodává Leona Sapíková - ředitelka VIM.

 

Veletrh HO 2022

 

Novinkou letošního roku je také marketingová kampaň kraje, kterou pod hlavičkou VIM odstartuje samospráva v lednu. Půjde o boření bariér žáků při výběru škol a cílem bude představit druhy vzdělávání v regionu. Kampaň bude s ohledem na zájem cizojazyčných žáků o studium v České republice také v angličtině. Detaily akce, která plně nahrazuje festival vzdělávání v Brně, budou představeny během prosince.

 

Veletrh Blansko 2022

Další články