Informace k opatřením v oblasti školství v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

Základní fráze v ukrajinštině

 

Česká republika čelí historicky bezprecedentní výzvě – potřebě pomoci stovkám tisíc uprchlíků z Ukrajiny vyhnaných útokem ruské armády a začlenit velkou část těchto uprchlíků do české společnosti způsobem, který udrží jejich lidskou důstojnost a zároveň bude i pro Českou republiku dlouhodobě prospěšný. Pro zvládnutí tohoto úkolu při historickém rozsahu uprchlíků je třeba zohlednit kromě společenské solidarity zejména integrační strategie v oblastech bydlení, vzdělávání, práce, zdraví, psychologické podpory či informování.

 

Na pomoc ředitelům škol a školských zařízení Jihomoravského kraje přináší Vzdělávací institut pro Moravu informace k opatřením v oblasti školství v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny. Informace vychází ze zákona č. 67/2022 Sb., o opatřeních v oblasti školství v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace. K jednotlivým ustanovením zákona je připojen text důvodové zprávy a další výklad ze zdrojů uvedených v závěru tohoto materiálu. Dalšími zdroji informací jsou webové stránky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

 

Celý článek si můžete zobrazit prostřednictvím tlačítka níže.

 

 

Další články