V úvodu kurzu se dotkneme legislativy ve vztahu k dietám, dále si řekneme, co je potřeba k jejich zavedení ve školní jídelně z pohledu nutriční terapeutky a také na co si dát pozor od příjmu surovin až po výdej dietních pokrmů.
Hlavní část webináře bude věnována bezmléčné dietě. Stručně se seznámíte s onemocněními a poruchami, při nichž je potřeba dodržovat dietu omezující konzumaci mléka a mléčných výrobků a vysvětlíme si zásadní rozdíly v přístupu k dietě. Dozvíte se, které potraviny je potřeba ze stravy vyloučit, které mohou být rizikové a kterými potravinami můžeme naopak mléko a mléčné výrobky v této dietě nahradit.
V neposlední řadě vás čekají příklady bezmléčných variant hlavních pokrmů a bezmléčných svačinek vhodných pro školní stravování.
Termín od
Termín do
Termín uzávěrky přihlášek
Doporučeno pro
Ostatní
Školní jídelny
Cena
790.00 Kč
Akreditace
neakr_on-line_2022
Rozsah hodin
1hod.
Konkrétní místo
On-line
Garant
Ing. Stanislava Mrkvová
Lektor
Mgr. Jana Broulíková, redakce Jídelny.cz, nutriční terapeutka, absolventka oboru Výživa člověka
Poznámka
Před konáním webináře zašleme na Váš email uvedený v přihlášce internetový odkaz.